Beslenme Dostu Okul Projesi

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarında teşvik edilmesi istenmektedir. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında:

Sağlıklı beslenme,

Obezitenin önlenmesi ve

Hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için bir protokol imzalanmıştır. Okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda "Beslenme Dostu Okullar Değerlendirme Formu" ile denetlenmesi, 100 puan üzerinden 90 ve üzeri puan alan okulların "Beslenme Dostu Okul" sertifikası ile ödüllendirilmesi kararlaştırılmıştır.

Okulumuz belirlenen kriterlere göre denetlenmiş ve beslenme dostu okul olmaya hak kazanmıştır.